18.5.2015

Äänestä piirakkaa, äänestä piirakkaa! Gluteeniton herkkupiiras

Pääsin mukaan Urtekramin leivontakisaan kokeilemaan uusia gluteenittomia jauhoja.
Leivoin suolaista oman mieltymykseni mukaan.

Reseptiä voi käydä äänestämässä Ruoka.fi sivulla.
" Äänestä omaa suosikkiasi parhaaksi gluteenittomaksi leivonnaiseksi 15.6.2015 mennessä ja voit voittaa Urtekram-tuotteilla täytetyn repun."
 Kiitos jo etukäteen äänistänne ^_^

Täytteenä voi olla mitä tahansa, mutta tässä oli suht paljon juustoa. Ja vuohenjuustoa. Ja juustoa. Ja paprikaa ja miniluumutomaatteja.


Ja osoite vielä kerran, jossa voitte käydä ihailemassa toinen tositaan ihanampia leivonnaisia. :



Meikäläisen peruspiirakka on kyllä oikeinkin maukas :)

Tässä resepti, olkaa hyvä:

Big Blue Mama: Juustorpiiras
Pohja
150 g voita
0,5 dl kermaviiliä
1 tl psylliumia
1 tl ksantaania
1 tl suolaa
1,5 dl yleisjauhoseos (Urtekram)
1,5 dl kuitujauhoseos (Urtekram)
0,5 dl tumma jahoseos (Urtekram)
1 dl perunamuussihiutaleita 
Täytteet
1 kananmuna
2 dl kermaa
1 rkl kuivattua ruohosipulisilppua
ripaus suolaa
8 kirsikka-/miniluumutomaattia
puolikas iso paprika/pieni paprika
90 g vuohenjuustoa
100 g Emmental -raastetta
ripaus pippurisekoitusta
1 tl kuivattua basilikaa

Valmistusohje

Big Blue Mama -blogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.
Sekoita kuivat aineet sekaisin.
Laita pehmeä voi ja kermaviili samaan astiaan.
Sekoita voi ja kaikki loput aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Esipaista pohjaa 5 minuuttia.
Esivalmistele täytteet: Pilko puolikas paprika, halkaise kirsikka/miniluumutomaatit, siivuta vuohenjuusto.
Sekoita muna, kerma, ruohosipulisilppu ja suola keskenään.
Ota pohja uunista.
Laita pohjalle puolet juustoraasteesta. Lado täytteet kauniisti juustoraasteen päälle kerroksittain ja limittäin.
Ripottele mausteet. Kaada munakermaseos piirakkaan ja ripottele loppu juustoraaste piirakan päälle.
Paista uunissa n. 200C n.30 minuuttia omasta uunista riippuen.
Anna jäähtyä hieman aikaa, että piirakka vetäytyy. Nauti tuoreen salaatin kera.
Pohja on parhaimmillaan muutaman tunnin päästä/seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti